Vår Panoramatur till Göteborg 2018-10-17.

En liten återblick av vår resa till Göteborg.

Seniornets dataförening i Kungsbacka var på en guidad tur till Göteborg med omnejd den 17/10-2018. Vi träffades på Coops parkering, 48st morgonpigga personer som skulle med på resan. Bussen kom iväg vid utsatt tid kl.8.30. Vår guide Ingvar Alnström hälsade oss välkomna till resan, han hade mycket att informera om Göteborgs stads historia sen 1200-talet och fram till nutid. Vi kom till Göteborg vid 9-tiden och vi stannade till vid Götaplatsen, där vi fick en historia om olika byggnader runt Götaplatsen. Sen fortsatte resan nerför Avenyns paradgata och till Kungsportsplatsen ”Kopparmärra” sen ner till Brunnsparken, runt Gustav Adolfs torg och Tyska kyrkan, som guiden berättade om mycket intressant historia som vi inte hade hört förut. 
Vidare ner till Stenpiren och Skeppsbron, Stena terminalen där var det mycket förändrat. Sen gick färden vidare via Järntorget upp till Linnégatan, Nordostpassagen och till Masthugskyrkan och där var det en fin utsikt trots lite dimma. Fortsatte vidare ner mot Majorna och Sjöfartsmuseumet och till ”Klippan” där vår guide berättade väldigt intressant historia om ”klippan” och dess betydelse, även historien om de olika krigen mellan Sverige, Danmark och Norge som utspelades här omkring ”klippan”i Göteborg. 

Sen vidare via Majorna upp till Älvsborgsbron ner mot Hisingen, för att titta på Eriksberg och Lindholmens nya bostadskvarter. Resan fortsätter sen mot Brämaregården även där nya bostadskvarter och sen bort mot Bjurslätt för en trevlig och välsmakande fika utomhus vid Arvid Lindmansgatan, som vår chaufför dukat upp, där fick vi även historien om inskriptionerna i berget av kända personer som besökt Bjurslätts gård för länge sedan. 

Efter det åkte vi till Tuve och dess historia om Tuveraset som hände 1977. Vidare mot Angered, Gårdsten, Lövgärdet och Rannebergen där vi stannade för att se den fina utsikten. Resan gick sen till Bergsjön och Kortedala och till Partille där serverades en god buffélunch på restaurang Marcos. Sen var det dags att återvända på motorvägen söderut hem till Kungsbacka. 
En väldigt trevlig och lyckad dag med ett härligt gäng, vi tackar för en otrolig duktig guide och chaufför.


Lena Johnsson 2018-10-18